2021-11-08 11:48:09• hírek • Bede Emőke

Az éhség kényszerítette lopásra a szatmári fiatalembert

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Egy kevésbé megszokott esethez riasztották Pitești rendőreit a hétvégén: megszólalt egy, a Victoriei utcában található étterem riasztója, melynek okán az őrző-védő cég munkatársai és a rendőrök is a helyszínre siettek. A besurranó tolvaj azonban nem pénzt keresett, csupán némi élelmet szeretett volna.

A curier.ro helyi híroldal tudósítása szerint az étterem riasztója éjfél körül kapcsolt be. Az őrző-védő cég munkatársai és a rendőrök azonnal a helyszínre siettek, s amint benéztek az ablakon, azt látták, hogy a bent tartózkodó fiatal kétségbeesetten kutat valami után. Amint a rendőrök behatoltak az épületbe, a fiú nem futott el, ellenszegülés nélkül hagyta, hogy bevigyék kihallgatásra.


Mint kiderült, a 20 éves, Szatmár megyei C. Andrei épp azon a napon, üres zsebbel érkezett vonattal a városba. Nem volt tehát egy banija sem, így amikor meglátta, hogy a szóban forgó étterem emeleti ajtaja tárva-nyitva áll, nem sokat teketóriázott. Felmászott a teraszra, majd abban a reményben, hogy talál a konyhában valami ennivalót, besurrant az épületbe. Az általa elmondottakat megerősítették a biztonsági kamerák felvételei is, melyeken az látszik, hogy a fiatal szinte egész végig az étterem konyhájában keresgélt.


A rendőrség megállapította, hogy a főbejárat zárva volt, viszont az emeleti teraszra vezető ajtót egy alkalmazott nyitva felejtette. A riasztórendszer azonban jól működött, azonnal jelezni kezdett, ahogy a fiatal férfi betette a lábát az étterem területére.


A hatóság lopás miatt bűnügyi dossziét nyitott a fiatalember nevére, viszont maga az étterem vezetője nem volt dühös a fiatalemberre, mi több, amikor megtudta, hogy Andrei-t az éhség kényszerítette lopásra, feljelentést sem tett ellene.


A curier.ro szerint a fiatal büntetlen előéletű, így a körülményekre való tekintettel az is elképzelhető, hogy megúszhatja a büntetőjogi felelősségre vonást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: